Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εισπρακτικές εταιρίες, πληροφορίες


Εισπρακτικές εταιρίες, πληροφορίες

Ως Εταιρείες Ενημέρωσης («Εισπρακτικές Εταιρείες») ορίζονται οι εταιρείες εκείνες που έχουν ως καταστατικό σκοπό την ενημέρωση οφειλετών για την ύπαρξη οφειλών προς συγκεκριμένους δανειστές. Η ενημέρωση αυτή λαμβάνει χώρα πριν από τη διενέργεια δικαστικών πράξεων και το στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης. Οι πιο συχνές οφειλές αφορούν την αδυναμία πληρωμής δανείων και πιστωτικών καρτών.

Το ζήτημα των εισπρακτικών εταιρειών είναι αρκετά σοβαρό από τη στιγμή που -όπως έχει αποδειχθεί- αποτελεί μεγάλο αγκάθι στη ζωή χιλιάδων οφειλετών. Πολύ συχνά, προσωπικό από εισπρακτικές εταιρείες ενοχλεί με τηλεφωνήματα πολλές φορές την ημέρα δανειολήπτες, τους εκθέτει στον εργασιακό τους χώρο, ενώ φτάνει και σε σημείο να εκτοξεύει απειλές εναντίον τους. Οι τακτικές αυτές είναι καταχρηστικές και παράνομες και -όπως θα δούμε αμέσως παρακάτω- ο καταναλωτής προστατεύεται από το νόμο.


            Οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες λειτουργούν εν γένει οι εισπρακτικές εταιρείες, αναφέρονται λεπτομερώς στο Ν. 3758/2009 («Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις») και τροποποιήθηκαν μερικώς με το Ν. 4038/2012 («Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-215»). 

Δικηγορικό γραφείο Αθηνών

Διάβασε το άρθρο:

Οι νομικές συνέπειες του διαζυγίου 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας φίλοι θέλω απλώς να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο υπάλληλο δανείου, τον κ. Ben Lee, ο οποίος με βοήθησε με ένα δάνειο, χρειάζομαι πολύ 7.000.000,00 δολάρια ΗΠΑ, οπότε ήρθα με τον κ. Ben Lee έναν υπεύθυνο δανείου, γι 'αυτό ήρθα σε επαφή με το email του και εγώ πήρα το ποσό του δανείου $ 7.000.000,00 USD. Θα συμβουλεύσω όποιον έχει ανάγκη δανείου να επικοινωνήσει με το email: 247officedept@gmail.com Ή μπορείτε να κάνετε whatsapp του μέσω +1-989-394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή